Home Επικαιρότητα Ενισχυμένες οι Πιστώσεις των Νοσοκομείων του ΕΣΥ
Ενισχυμένες εμφανίζονται κατά το έτος 2019 οι πιστώσεις των νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Ενισχυμένες οι Πιστώσεις των Νοσοκομείων του ΕΣΥ

Οι πιστώσεις των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) εμφανίζονται ενισχυμένες το 2019, κατά 200 εκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Το ποσό αυτό αφορά τις επτά βασικές κατηγορίες δαπανών και προκύπτει σύμφωνα με τις τελευταίες τροποποιήσεις των προϋπολογισμών των νοσοκομείων, με βάση τα στοιχεία του επίσημου ιστότοπου υπηρεσίας Δι@γεια.

Πιο αναλυτικά, η φαρμακευτική δαπάνη εμφανίζει αύξηση κατά 90 εκατομμύρια ευρώ και τελικά διαμορφώνεται στα 900 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά, δε, τις υπόλοιπες δαπάνες, εκείνες καταγράφουν αύξηση 110 εκατ. ευρώ και διαμορφώνονται συνολικά στα 1,3 δισ. ευρώ, από 1,19 δισ. ευρώ που ήταν το 2018.

Το νοσοκομειακό clawback αναμένεται να είναι της τάξης των 400 εκατ. ευρώ ή στο 45% της συνολικής νοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης, με δεδομένο τον κλειστό προϋπολογισμό για τη φαρμακευτική δαπάνη των 500 εκατ. ευρώ.

Σχετικά, δε, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους, εκείνες διαμορφώνονται στα 354 εκατ. ευρώ και εμφανίζονται αυξημένες σε σχέση με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δεκεμβρίου του 2018 που έκλεισαν στα 294 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το Δελτίο Μηνιαίων Στοιχείων της Γενικής Κυβέρνησης για το Νοέμβριο του 2019.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων