Home Επικαιρότητα Ο Πληθωρισμός της Ευρωζώνης Αυξήθηκε
Ο Πληθωρισμός της Ευρωζώνης Αυξήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019.

Ο Πληθωρισμός της Ευρωζώνης Αυξήθηκε

Προσωρινή ανακούφιση έδωσε στους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) η αύξηση του πληθωρισμού τον Δεκέμβριο του 2019, καθώς αναμένεται να υποχωρήσει ξανά.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αυξήθηκε στο 1,3% τον Δεκέμβριο του 2019, όπως και αναμενόταν, από 1% τον Νοέμβριο του 2019, καθώς οι τιμές της ενέργειας ανέκαμψαν και το κόστος των νωπών τροφίμων αυξήθηκε.

Με τον πληθωρισμό να κινείται πολύ κάτω από τον στόχο της ΕΚΤ, που είναι κοντά στο 2%, η κεντρική τράπεζα παρέχει μία πρωτοφανή νομισματική στήριξη επί σειρά ετών, ενώ η ασθενής οικονομική ανάπτυξη έχει αυξήσει τον κίνδυνο να χρειαστεί ακόμη μεγαλύτερη στήριξη για να αυξηθεί ο πληθωρισμός.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων