Home Επικαιρότητα Γαλλία – Εμβόλιο κατά του HPV και για τα Αγόρια
Ο εμβολιασμός κατά του HPV θα γίνεται πλέον και στα αγόρια στη Γαλλία.

Γαλλία – Εμβόλιο κατά του HPV και για τα Αγόρια

Τα τελευταία χρόνια το εμβόλιο κατά του HPV έχει εισαχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού της χώρας μας.

Το συγκεκριμένο εμβόλιο συνιστάται να γίνεται σε κορίτσια και γυναίκες από 12 έως 26 ετών.

Ωστόσο, η Ανώτατη Αρχή για την Υγεία (Haute Autorité de santé- HAS) της Γαλλίας αποφάσισε πρόσφατα πως το εν λόγω εμβόλιο θα γίνεται και στα αγόρια.

Σύμφωνα με την HAS, αυτό το βήμα προσδοκάται ότι θα επιβραδύνει τη μετάδοση του ιού στον γενικό πληθυσμό, ενώ, παράλληλα, θα προστατεύονται τόσο τα αγόρια και οι άνδρες, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, όσο και τα κορίτσια και οι γυναίκες που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Από την πλευρά της, η Γαλλίδα Υπουργός Υγείας, Agnès Buzyn, τόνισε πως θεωρεί αυτή την εξέλιξη ιδιαίτερα θετική, ενώ συμπλήρωσε πως ελπίζει ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο θα συμπεριληφθεί από φέτος το καλοκαίρι στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού της χώρας.

Το μέτρο αυτό αποσκοπεί στην πρόληψη της μόλυνσης από έναν σεξουαλικά μεταδιδόμενο ιό, τουλάχιστον 14 υποτύποι του οποίου είναι καρκινογόνοι.

Δύο εξ αυτών, δε, ο 16 και ο 18, είναι υπεύθυνοι για το 70% των καρκίνων και των προκαρκινικών βλαβών του τραχήλου της μήτρας.

Στη Γαλλία, περίπου 6.000 κρούσματα καρκίνου ετησίως προκαλούνται από τον ιό HPV.

Μάλιστα, το ένα τέταρτο των ασθενών αυτών είναι άνδρες, με τις βλάβες να εμφανίζονται στις περιοχές του στόματος, του φάρυγγα, αλλά και του πρωκτού.

Να σημειωθεί πως η σύσταση αφορά αγόρια ηλικίας 11 έως 14 ετών, που αναμένεται, μέσα στους επόμενους μήνες, να ξεκινήσουν να εμβολιάζονται κατά του HPV.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων