Home Επικαιρότητα Πώς Επιδρά η Παχυσαρκία στον Ανθρώπινο Εγκέφαλο
Οι υπέρβαροι έφηβοι εμφανίζουν βλάβες στο μεσολόβιο, την πυκνή δέσμη νευραξόνων που επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου.

Πώς Επιδρά η Παχυσαρκία στον Ανθρώπινο Εγκέφαλο

Νέα μελέτη αναλύει τον αντίκτυπο της παχυσαρκίας στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Εκεί όπου φάνηκε δηλαδή πως οι εγκέφαλοι των παχύσαρκων εφήβων τείνουν να εμφανίζουν σημάδια βλάβης.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο μίλησαν στο συνέδριο «Annual Meeting of the Radiological Society of North America» για τα ευρήματά τους, μελετώντας μαγνητικές τομογραφίες εγκεφάλων 59 υπέρβαρων και 61 φυσιολογικού βάρους εφήβων.

Κατά την έρευνά τους διαπίστωσαν ορατές αλλοιώσεις στον εγκέφαλο που πιθανόν να επηρεάζουν τη γνωστική και συναισθηματική λειτουργία.

Η μελέτη, που περιμένει τη δημοσίευσή της, βρήκε πως οι υπέρβαροι έφηβοι εμφανίζουν βλάβες στο μεσολόβιο, την πυκνή δέσμη νευραξόνων που επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου. Επίσης, αλλοιώσεις ανιχνεύτηκαν και σε άλλες εγκεφαλικές δομές.

«Οι εγκεφαλικές αλλαγές που βρέθηκαν σε παχύσαρκους εφήβους συνδέονται με βασικές περιοχές που είναι υπεύθυνες για τον έλεγχο της όρεξης, των συναισθημάτων και των γνωστικών λειτουργιών», είπε χαρακτηριστικά η Pamela Bertolazzi της έρευνας.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων