Home Επικαιρότητα Συνδέονται το Υπουργείο Υγείας και ο Σύλλογος Ασθενών μετά την Παρέμβαση του Κικίλια
Ο κ. Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε τη δημιουργία μόνιμου συνδέσμου του Υπουργείου Υγείας με τους Συλλόγους Ασθενών, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημά τους.

Συνδέονται το Υπουργείο Υγείας και ο Σύλλογος Ασθενών μετά την Παρέμβαση του Κικίλια

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας κήρυξε την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019 την έναρξη των εργασιών του 8ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ασθενών με θέμα «Δημοκρατία στην Υγεία».

Ο κ. Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε τη δημιουργία μόνιμου συνδέσμου του Υπουργείου Υγείας με τους Συλλόγους Ασθενών, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημά τους.

Υπάλληλος του Υπουργείου αναλαμβάνει από σήμερα τον ρόλο του μόνιμου συνδέσμου, με σκοπό την άμεση επικοινωνία μεταξύ Πολιτείας και ασθενών.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας είναι ο ασθενής, επισημαίνοντας πως ο διάλογος και η από κοινού εξεύρεση λύσεων με τους Συλλόγους Ασθενών, αποτελεί την πεμπτουσία της Δημοκρατίας στην Υγεία.

Για διαμόρφωση δημοκρατικού περιβάλλοντος και οριζόντια βάση σχέσεων έκανε λόγο, χθες και ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών με θέμα:

«Η Δημοκρατία στην Υγεία».

Όπως ανέφερε στους συνέδρους του, «υπάρχει μια πραγματικότητα στον χώρο αυτό που οφείλει κανείς να μην την αγνοεί – η σχέση γιατρού ασθενή.

Είναι μια αμφίδρομη επικοινωνία ισχυρού προς αδύνατο, η οποία είναι ανάγκη να ανατραπεί.

Η προσπάθεια αυτή δεν είναι απλή στηρίζεται σε νοοτροπίες, σε παραδοσιακούς τρόπους λειτουργίας του γιατρού και στην ψυχοσύνθεση του γιατρού».

Στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενοποίηση όλων των συλλόγων σε μία ένωση τονίζοντας πως είναι ένα εξαιρετικό και σημαντικό βήμα καθώς ο δρόμος είναι δύσκολος και δύσβατος.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων