Νέο Πρόγραμμα Αιμοδοσίας

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα προσέλκυσης εθελοντών αιμοδοτών.

Στόχος του προγράμματος, είναι η προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η αυτάρκεια και η κάλυψη των αναγκών αίματος τόσο σε κανονικές όσο και σε έκτακτες συνθήκες.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα προσέλκυσης εθελοντών αιμοδοτών.

Το Ε.ΚΕ.Α. διοργανώνει δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας 4 φορές τον χρόνο, μία ανά εποχή του έτους, έτσι ώστε κάθε εθελοντής αιμοδότης να μπορεί να δίνει αίμα τακτικά 3 με 4 φορές τον χρόνο.

Το πρόγραμμα με ονομασία «4 εποχές της Αιμοδοσίας» αποτελεί μια ευκαιρία να παγιωθεί μια νέα, πιο σταθερή κουλτούρα εθελοντικής αιμοδοσίας, που θα συμβαδίζει με την εναλλαγή των εποχών του έτους.

Το Ε.ΚΕ.Α., καλωσορίζει το Φθινόπωρο, με την εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει, την Κυριακή και τη Δευτέρα 20 και 21 Οκτωβρίου, από τις 9.00 πμ. έως τις 8.00 μμ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ΜΕΤΡΟ Συντάγματος, έναν χώρο εύκολα προσβάσιμο και ευχάριστο, όπου οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους και λίγο από τον χρόνο τους, χωρίς τους αρνητικούς συνειρμούς που γεννά το περιβάλλον του νοσοκομείου.

Οι 5 προϋποθέσεις για να δώσετε αίμα είναι:

1. Να είστε 18-65 ετών,

2. Να έχετε πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία,

3. Να έχετε κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες,

4. Να αναφέρετε τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνετε στον γιατρό της αιμοδοσίας και

5. Εάν έχετε κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει τουλάχιστον 4 μήνες.

www.MedicalManage.gr

Με την περιήγησή σας στο medicalmanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.