Home Επικαιρότητα Η Μικροβιακή Αντοχή στην Ελλάδα
Μικροβιακή Ανθεκτικότητα

Η Μικροβιακή Αντοχή στην Ελλάδα

Οικονομικό πρόβλημα στο ελληνικό  σύστημα υγείας υπάρχει με την υπερκατανάλωση των αντιβιοτικών.

Κάθε έτος, στην Ελλάδα δαπανώνται περίπου 1,83 δισ. της φαρμακευτικής περίθαλψης για τις νοσηλείες, το έλλειμμα παραγωγικότητας των ασθενών και άλλες δαπάνες, που συνδέονται με την αντιμετώπιση των λοιμώξεων από τα πολυανθεκτικά μικρόβια.

Η μικροβιακή αντοχή στα αντιβιοτικά βρίσκεται στις πιό κοστοβόρες παθήσεις του ελληνικού συστήματος υγείας.

Ειδικοί επίσης εκτιμούν ότι έως το 2050 περισσότερα από 70.000 άτομα στην Ελλάδα θα χάσουν τη ζωή τους λόγω των λοιμώξεων από τα πολυανθεκτικά μικρόβια.

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για την κατανάλωση αντιβιοτικών στον ελληνικό πληθυσμό, ένας στους δύο ενήλικες και το 71% των παιδιών έχει κάνει πρόσφατη χρήση αντιβιοτικών.

 

Ενας στους τέσσερις που λαμβάνει αντιβιοτικά το κάνει χωρίς συνταγή γιατρού.

Σύμφωνα δεν με τους ειδικούς γιατρούς, στην Ελλάδα χορηγούνται αντιβιοτικά στο 55% των νοσηλευόμενων ασθενών όταν αυτό το ποσοστό δεν θα έπρεπε να ξεπερνά το 30%.

Οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι, μικροβιολόγοι και οικονομολόγοι της Υγείας προειδοποιούν ότι η μικροβιακή αντοχή είναι ένας παγκόσμιος καταστροφικός κίνδυνος, τις επιπτώσεις του οποίου θα υποστούν σε πολλαπλάσιο βαθμό οι μετέπειτα γενιές, εφόσον δεν αντιμετωπιστεί άμεσα. 

www.MedicalManage.gr 

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων