Home Επικαιρότητα Αλλαγές στη Διαδικασία Εκτέλεσης και Αποζημίωσης των Ηλεκτρονικών Γνωματεύσεων
Για την εκτέλεση των πράξεων, ο δικαιούχος μπορεί να πάει σε οποιοδήποτε θεραπευτή της επιλογής του, προσκομίζοντας την εκτύπωση της ηλεκτρονικής γνωμάτευσης.

Αλλαγές στη Διαδικασία Εκτέλεσης και Αποζημίωσης των Ηλεκτρονικών Γνωματεύσεων

Ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), μετά την έναρξη εφαρμογής της ηλεκτρονικής γνωμάτευσης για ειδικές θεραπείες παιδιών-εφήβων, ανακοινώνει ότι η εκτέλεση αυτών, από τους θεραπευτές, θα γίνεται ηλεκτρονικά προκειμένου να αποζημιώνονται.

Για την εκτέλεση των πράξεων, ο δικαιούχος μπορεί να πάει σε οποιοδήποτε θεραπευτή της επιλογής του, προσκομίζοντας την εκτύπωση της ηλεκτρονικής γνωμάτευσης.

Είτε αφορά φυσικό πρόσωπο είτε αφορά σε εταιρία, το θεραπευτήριο συνδέεται με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στην εφαρμογή και εμφανίζει την εγκεκριμένη από τους αρμόδιους ελεγκτές γνωμάτευση.

Για την αποζημίωση, ο δικαιούχος πρέπει να προσκομίσει την απόδειξη παροχής υπηρεσιών που θα λάβει από το θεραπευτήριο, εκτύπωση παραστατικού εκτέλεσης από την εφαρμογή στην οποία αναγράφονται πόσες και ποιες θεραπευτικές πράξεις εκτέλεσε και στη συνέχεια να υπογράφεται, τόσο από τον θεραπευτή όσο και από τον δικαιούχο (γονέας).

Για να αποζημιωθεί, ο δικαιούχος υποβάλλει στην περιφερειακή διεύθυνση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που ανήκει αίτημα αποζημίωσης μαζί με τα παραπάνω δικαιολογητικά.

Κάθε θεραπευτήριο ειδικής αγωγής, προκειμένου να λάβει κλειδάριθμο πρόσβασης, θα πρέπει να προσκομίσει στην περιφερειακή διεύθυνσης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στην αρμοδιότητα της οποία ανήκει, αντίγραφο της άδειας άσκησης επαγγέλματος όλων των θεραπευτών που εργάζονται σε αυτό, αντίγραφο της ταυτότητας, τα ΑΦΜ και ΑΜΚΑ όλων των θεραπευτών που απασχολεί.

Έπειτα, τα θεραπευτήρια θα αποκτήσουν κωδικούς eΔΑΠΥ από τη ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., αφού ακολουθήσουν τα βήματα για την εγγραφή στο σύστημα.

Μετά την αρχική απογραφή, κάθε επικαιροποίηση των στοιχείων των θεραπευτών θα πρέπει να πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής eΔΑΠΥ από τον υπεύθυνο του θεραπευτηρίου.

Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. διευκρινίζει ότι μετά τη 10η Μαΐου 2019, όλες οι εκτελέσεις και αποζημιώσεις ηλεκτρονικών γνωματεύσεων ειδική αγωγής θα γίνονται υποχρεωτικά με την παραπάνω διαδικασία.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων