Home Επικαιρότητα Τα Έκδοχα των Φαρμάκων και οι Ουσίες τους
Η πλειοψηφία των φαρμάκων εμπεριέχει τουλάχιστον μια αδρανή ουσία

Τα Έκδοχα των Φαρμάκων και οι Ουσίες τους

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η πλειοψηφία των φαρμάκων εμπεριέχει τουλάχιστον μια αδρανή ουσία (έκδοχο) η οποία μπορεί να προκαλέσει αλλεργία, γαστρεντερικά προβλήματα και άλλες ανεπιθύμητες αντιδράσεις σε ορισμένους ασθενείς.

Τα αδρανή συστατικά προστίθενται στα φάρμακα για να:

– βελτιώσουν τη γεύση και την εμφάνιση τους,

– παρατείνουν την ημερομηνία λήξεως τους,

– βοηθήσουν την απορροφητικότητά τους από τον οργανισμό, κ.ά.

Κάθε φάρμακο εμπεριέχει ενεργά και μη ενεργά συστατικά: τα πρώτα θεραπεύουν με την ενεργό δράση τους, ενώ τα δεύτερα λειτουργούν απλώς βοηθητικά.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 93% των φαρμάκων που λαμβάνονται από το στόμα (χάπια και κάψουλες), εμπεριέχει κάποια αλλεργιογόνα ουσία όπως: λακτόζη (υπάρχει σχεδόν στο 45% των χαπιών), φρουκτόζη, γλουτένη, ζελατίνη, χημικές χρωστικές ουσίες (υπάρχουν στο 33% των χαπιών), φυστικέλαιο (στο 0,08%) κ.ά.

Τα αδρανή συστατικά στα φάρμακα δύναται να πυροδοτήσουν, είτε κανονικές αλλεργικές αντιδράσεις, όπως εξανθήματα, δύσπνοια και αναφυλαξία, είτε συμπτώματα δυσανεξίας, όπως φούσκωμα και στομαχόπονο, π.χ. σε ανθρώπους με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και γενικότερα σε πιο ευάλωτους οργανισμούς.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων