Home Επικαιρότητα Η Συμβολή του Kλάδου Υγείας στην Ανάπτυξη της Χώρας
Κλάδος Υγείας M

Η Συμβολή του Kλάδου Υγείας στην Ανάπτυξη της Χώρας

Πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή υπήρξαν από πέντε εξέχοντες ομιλητές, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της Στρογγυλής Τράπεζας «Η Συμβολή του κλάδου Υγείας στην Ανάπτυξη της Χώρας» στη 10η Διημερίδα + Έκθεση «Επιχειρηματικότητα και Επικοινωνία Υγείας».

Οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν, τόσο στα λάθη και τις πολιτικές παραλείψεις του παρελθόντος, όσο και στις μελλοντικές δυνατότητες για ανάπτυξη, σε τρεις κυρίως τομείς της Υγείας: Το Ελληνικό Φάρμακο, τις Κλινικές Μελέτες και τον Ιατρικό Τουρισμό.

Στις παραγωγικές επενδύσεις των εταιρειών της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) αναφέρθηκε η Γενική Διευθύντρια της ΠΕΦ κα. Φαίη Κοσμοπούλου, η οποία τόνισε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας με επενδύσεις, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αναστροφή του brain drain.

Στην ενίσχυση της Ελληνικής Οικονομίας μέσω της μεγαλύτερης διείσδυσης των γενόσημων φαρμάκων, αλλά και την ανάπτυξη νέων κλινικών πρωτοκόλλων, που μπορούν να προσελκύσουν σημαντικές επενδύσεις, αναφέρθηκε ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής και πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Γιάννης Τούντας. 

Στον τομέα της ανάπτυξης του Ιατρικού Τουρισμού, με σκοπό να γίνει η χώρα μας παγκόσμιος πόλος έλξης και να προσελκύσει την εισροή νέων κεφαλαίων τοποθετήθηκαν οι κ.κ. : Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας και Βασίλης Μπαρδής, Γενικός Επιχειρησιακός & Διοικητικός Διευθυντής του Ομίλου «Ιατρικό Αθηνών». 

Τις θέσεις και τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα παραπάνω θέματα παρουσίασε ο βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης της Ν.Δ. κ. Βασίλης Οικονόμου. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Υγείας Γιάννα Σουλάκη. 

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων