Home Επικαιρότητα Ο ΕΟΦ Ανακαλεί Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα
Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), αποφάσισε την ανάκληση προϊόντων

Ο ΕΟΦ Ανακαλεί Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), αποφάσισε την ανάκληση των παρτίδων 61084/464 και 60271/120 του φλεβοκαθετήρα Pluscan Alpha I.V. Cannula της εταιρείας Mediplus (India) Limited και την ανάκληση των παρτίδων 90059FN00 και 91345UI00 του in vitro διαγνωστικού προϊόντος για το κουτί αντιδραστηρίου «Architect B12 Reagent Kit».

Στην πρώτη περίπτωση, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του ΕΟΦ δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές, καθώς βρέθηκε ξένο σώμα και μαύρα στίγματα σε δείγματα των συγκεκριμένων παρτίδων.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η εταιρεία Σταυρίδου Χριστίνα – Medical Equipment, η οποία διακινεί το προϊόν στην ελληνική αγορά, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των ανωτέρω παρτίδων, προκειμένου να τις αποσύρουν.

Στη δεύτερη περίπτωση, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, ο αναλυτής Architect δεν μπορεί να σαρώσει το συγκεκριμένο προϊόν, καθώς δεν περιέχει όλα τα σωστά συστατικά, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η χρήση των κουτιών αυτών.

Η εταιρεία με την επωνυμία Abbott Hellas, ως διανομέας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του και να αποσύρει τη συγκεκριμένη παρτίδα από την αγορά.

www.MedicalManage.gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων