Ξεκίνησε η Εφαρμογή του Μητρώου Ασθενών με Διαβήτη

Από σήμερα, τίθεται σε εφαρμογή από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) το μητρώο ασθενών με διαβήτη και η καταχώρηση είναι υποχρεωτική.

Ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει ότι, σε περίπτωση που ο ασθενής/ασφαλισμένος δεν είναι καταχωρημένος στο μητρώο, τότε δεν θα μπορεί να εκδοθεί γνωμάτευση για τα αναλώσιμα υλικά σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και για τα αναλώσιμα υλικά αντλιών έγχυσης ινσουλίνης.

ο ΕΟΠΥΥ, προχώρησε στη δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής

Σχετικά με την καταχώρηση των ασθενών στο μητρώο διαβήτη, ο ΕΟΠΥΥ, προχώρησε στη δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής, στην οποία θα πρέπει να εγγραφούν (από τους θεράποντες γιατρούς) οι ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από διαβήτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο πιστοποιημένος στο μητρώο του ΕΟΠΥΥ παθολόγος, παιδίατρος και ενδοκρινολόγος, με τους ίδιους κωδικούς που χρησιμοποιεί για την έκδοση γνωματεύσεων, εισέρχεται στην ιστοσελίδα www.eopyy.gov.gr.

Στη συνέχεια, επιλέγει το πεδίο «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ» - «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ» - «Μητρώο Σακχαρώδη Διαβήτη» και στη συνεχεία ακολουθεί τις συνημμένες οδηγίες για την καταχώρηση του ασθενούς στο μητρώο.

Όταν ένας γιατρός προσπαθήσει να δημιουργήσει νέο φάκελο ασθενή, θα ενημερώνεται από το σύστημα αν είναι ήδη καταχωρημένος ο ασθενής ή όχι.

www.MedicalManage.gr

Με την περιήγησή σας στο medicalmanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.