Home Επικαιρότητα Έγκυες με Φλεγμονώδη Νόσο του Εντέρου Έχουν Μεγαλύτερο Κίνδυνο για Ψυχικές Νόσους
Κατά την κύηση όμως, δεν ανακάλυψαν αυξημένο κίνδυνο.

Έγκυες με Φλεγμονώδη Νόσο του Εντέρου Έχουν Μεγαλύτερο Κίνδυνο για Ψυχικές Νόσους

Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι έγκυες με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες εμφάνισης ψυχικής νόσου μετά τον τοκετό.

Σχεδόν το 23% των εγκύων με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου είχε αυξημένο κίνδυνο να διαγνωστεί με τουλάχιστον δυο ψυχικές νόσους, όπως άγχος και κατάθλιψη.

Ο αυξημένος κίνδυνος για ψυχική νόσο σε ανθρώπους με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, κάνει σημαντικό το να βρούμε αν ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τις γυναίκες στην εγκυμοσύνη ή που μόλις γέννησαν;

Ο Eric Benchimol, του CHEO Research Institute at the University στην Οτάβα, δήλωσε ότι υπάρχει αυξημένη επίγνωση σχετικά με την ψυχική υγεία των γυναικών κατά την κύηση και μετά από αυτή.

O κίνδυνος μάλιστα αυξάνεται μετά τον τοκετό για γυναίκες με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, ιδιαίτερα το πρώτο τρίμηνο μετά τον τοκετό.

O κίνδυνος αυξάνεται το πρώτο τρίμηνο μετά τον τοκετό.

Κατά την κύηση όμως, δεν ανακάλυψαν αυξημένο κίνδυνο.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η φλεγμονή στο έντερο μπορεί ενδεχομένως να επηρεάζει τον εγκέφαλο.

Οι ερευνητές δεν είχαν ενδείξεις για αυξημένο κίνδυνο ψυχωσικών διαταραχών, όπως σχιζοφρένεια ή παραισθήσεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Gut, ο κίνδυνος φάνηκε αυξημένος σε γυναίκες με νόσο του Crohn, αλλά όχι με ελκώδη κολίτιδα.

www.MedicalManage,gr

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων