Home Επικαιρότητα Φαρμακευτικές Ουσίες μέσα σε Συμπληρώματα Διατροφής
Φαρμακευτικές Ουσίες μέσα σε Συμπληρώματα Διατροφής M

Φαρμακευτικές Ουσίες μέσα σε Συμπληρώματα Διατροφής

Κάθε χρόνο, περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς καταναλώνουν συμπληρώματα διατροφής.

Κάθε χρόνο, αυτή η κατανάλωση καταλήγει σε περίπου 23.000 επισκέψεις στα επείγοντα των νοσοκομείων και σε 2.000 νοσηλείες!

Οι ερευνητές, συγγραφείς μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε στο “JAMA Network Open”, διερεύνησαν τις αιτίες των αναφορών στον FDA κατά τα έτη 2007 έως και 2016 μετά τη χρήση ύποπτων συμπληρωμάτων διατροφής.

Και αυτά που ανακάλυψαν ήταν εξωπραγματικά: τουλάχιστον 776 προϊόντα περιείχαν στη σύνθεση τους φαρμακευτικές ουσίες (συχνά σχετιζόμενες με τις ενδείξεις του κατασκευαστή).

Φαρμακευτικές Ουσίες μέσα σε Συμπληρώματα Διατροφής M1

Όπως αναμενόταν, οι συνηθέστερες ουσίες ήταν η sildenafil για συμπληρώματα διατροφής που διεγείρουν τη σεξουαλικότητα, η sibutramine για την απώλεια βάρους και τα συνθετικά στεροειδή ή συστατικά που μοιάζουν με στεροειδή για την αύξηση μυϊκής μάζας.

Ακόμη χειρότερα, 157 προϊόντα (20,2%) περιείχαν περισσότερα από ένα μη εγκεκριμένα συστατικά.

Με λίγα λόγια, προσοχή, γιατί ορισμένα συμπληρώματα διατροφής, δεν είναι και τόσο διατροφικά συμπληρώματα!

www.MedicalManage.gr 

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων