Home Διοίκηση 5 Χρήσιμες Πληροφορίες για μια Γυναίκα Ιατρό
Γυναίκα Ιατρός

5 Χρήσιμες Πληροφορίες για μια Γυναίκα Ιατρό

Ως γυναίκα στην ιατρική, ενδεχομένως να μην αναγνωρίζεται ο κόπος σας και πιθανό να μην είστε πρώτη στη λίστα των ιατρών που θα πάρουν κάποια προαγωγή ή κάποια αύξηση.

Αν νοιώθετε ότι όλα στρέφονται εναντίον σας και αισθάνεστε αδικημένη… λόγω φύλου, θα πρέπει να πάρετε τα ηνία στα χέρια σας και να αναλάβετε δράση, ανοίγοντας έτσι και τον δρόμο για τις επόμενες γενεές γυναικών ιατρών.

Ορισμένες γυναίκες, στον τομέα της ιατρικής, μετά από καιρό αισθάνονται πιο άνετα και κατορθώνουν να υψώσουν το ανάστημά τους, να ηγούνται, να ακούγονται , κ.λπ.

Σε άλλες περιπτώσεις όμως, η εναντίωση, η άρνηση, η απαξίωση, η μη αναγνώριση, η άνιση συμπεριφορά, κ.λπ., επηρεάζει, όχι μόνο μια γυναίκα ιατρό, αλλά και τον οποιονδήποτε θα λέγαμε.

Το ιδανικό θα ήταν να υπήρχε ένα εγχειρίδιο για τις γυναίκες που εντάσσονται στον τομέα της ιατρικής, ούτως ώστε να γνωρίζουν προκαταβολικά τις συνθήκες και τις καταστάσεις που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσουν.

Ακολουθούν 5 χρήσιμες συμβουλές οι οποίες ελπίζουμε να σας ενθαρρύνουν.

1. Η απόρριψη δεν σημαίνει απαραίτητα «όχι» (γενικά).

Σημαίνει όχι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Σίγουρα εάν είχατε μπροστά σας όλα τα έγγραφα, τις αιτήσεις, τις προτάσεις και τις επιχορηγήσεις που σας απέρριψαν, θα κάλυπταν και θα επισκίαζαν ένα ολόκληρο σπίτι.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα πρέπει πάντοτε να θυμάστε ότι η κάθε απόρριψη σας έχει διδάξει κάτι και πως το κάθε «όχι» σας κάνει πιο αποφασιστικές, πιο ανθεκτικές και πιο καινοτόμες.

Μπορεί να μην έχετε επιλεγεί ή να σας απέρριψαν, αλλά αυτό δεν είναι το τέλος!

Θα πρέπει να συνεχίζετε τον αγώνα της διάκρισης, να βάζετε στόχους και να κοιτάτε μπροστά, πολύ μπροστά, όχι μόνο δια μέσω της εύκολης οδούς, αλλά παλεύοντας δια πυρός και σιδήρου προκειμένου να διεκδικήσετε και να κατακτήσετε τα όσα επιθυμείτε.

Μάθετε να λέτε στον εαυτό σας ότι το «όχι», σημαίνει όχι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

2. Ως γυναίκα, όταν είστε παθιασμένες με μια ιδέα και είστε αποφασισμένες να τα δώσετε όλα για όλα για την υλοποίησή της, χαρακτηρίζεστε ως υπερβολική;

Δεν πειράζει! Να είστε ο εαυτός σας και να μην αισθάνεστε ενοχές για όσες φορές αποφασίσατε να ακουστείτε προκειμένου να εκφράσετε τη γνώμη σας.

Να μετανιώνετε μόνο για τα όσα δεν είπατε.

 

Μπορεί να είστε η πιο ήσυχη γυναίκα του πλανήτη στον εργασιακό σας χώρο, και τη στιγμή που θα αποφασίσετε να μιλήσετε για να ακουστείτε και να εκφράσετε τη γνώμη σας, θα κριθείτε άσχημα γι’ αυτό.

Να θυμάστε πάντοτε ότι η ειλικρίνεια και η έκφραση της γνώμης σας και των πεποιθήσεών σας, αποτελούν τα βήματα που οδηγούν στον σεβασμό σας.

3. Στη διάρκεια της πορείας της καριέρας σας, θα αισθανθείτε κούραση και ίσως να θελήσετε να εγκαταλείψετε .

Είναι απόλυτα φυσιολογικό! Ως γυναίκα, θα πρέπει να εργαστείτε σκληρά για να αναγνωριστείτε, να παραμείνετε ψύχραιμες για να μην στιγματιστείτε και να έχετε στο επαγγελματικό ιστορικό σας ελάχιστες ιατρικές αποτυχίες.

Θα υπάρξουν πολλές στιγμές όπου θα κουραστείτε και θα θελήσετε να κάνετε πίσω, να παραιτηθείτε.

Το να είστε κουρασμένη, δεν αποτελεί πρόβλημα, καθώς αυτό λύνεται με υπομονή, με εξωτερικές δραστηριότητες, με χαλάρωση στο σπίτι, κ.λπ.

Εκεί, «γεμίζετε τις μπαταριές σας» και ακολούθως επανέρχεστε στο πεδίο της εργασιακής μάχης!

4. Χρειάζεστε συμμάχους

Να αφιερώνετε χρόνο στην ανάπτυξη σχέσεων με τους συναδέλφους σας, οι οποίοι με τη σειρά τους θα ενισχύουν το πνεύμα σας, θα υπάρχει ανατροφοδότηση στα λόγια σας, και σε μια δύσκολη στιγμή θα σας υποστηρίξουν και θα σας ενθαρρύνουν να συνεχίσετε.

Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι η ανάγκη για ανθρώπους και φίλους γύρω σας δεν είναι ένδειξη αδυναμίας, αλλά ένδειξη δύναμης.

5. Μην αφήσετε άλλους να σας κάνουν ό,τι θέλουν!

Λόγω φύλου, θα υπάρχουν πάντοτε άνθρωποι γύρω σας που θα σας λένε τι πρέπει να κάνετε, πώς να συμπεριφέρεστε κ.λπ.

Θα σας δίνουν συμβουλές, εκ των οποίων κάποιες θα είναι καλές και άλλες θα είναι κακές.

Σταθείτε στο ύψος σας και να ακολουθείτε πάντοτε τα όνειρα σας και τους στόχους σας.

Αντώνης Σακάλογλου, Σύμβουλος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, PhD
ΧΑΡΑΜΗ ΑΕ
www.MedicalManage.gr

 

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων