Γιατί τα Περιοδικά στην Αίθουσα Αναμονής Είναι Πάντα Παλιά;

Πρέπει να το Παραδεχθείτε.

Τα περιοδικά στην αίθουσα αναμονής του ιατρείου σας είναι συνήθως πολύ παλιά και αυτό είναι κάτι που ενδέχεται να λειτουργεί αρνητικά στην εικόνα του ιατρείου σας κάνοντάς την αίθουσα αναμονής να φαίνεται ετεροχρονισμένη.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

waiting room 320

Μια νέα έρευνα ήρθε να δώσει την απάντηση στο «φλέγον» αυτό ερώτημα.

Πιθανότατα ως επαγγελματίας υγείας να ξέρετε ήδη το λόγο.

Παρόλα αυτά έχει ενδιαφέρον να ρίξετε μια ματιά για κάτι που εσείς μπορεί να θεωρείτε άνευ σημασίας, αλλά ενδιαφέρει τους ασθενείς που περιμένουν με τις ώρες στον χώρο αναμονής.

Οι περισσότεροι ασθενείς όταν επισκέπτονται ένα ιατρείο είναι συνήθως αγχωμένοι ή προβληματισμένοι σχετικά με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν και πολλές φορές θα χρειαστεί να περάσουν αρκετή ώρα στην αίθουσα αναμονής του ιατρείου, ξεφυλλίζοντας τα περιοδικά που θα βρουν πάνω στο τραπεζάκι.

Μόνο που συνήθως καταλήγουν να διαβάσουν τα νέα παλαιότερων μηνών ή ακόμα και ετών, μιας και δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο.

Άραγε το προσωπικό του ιατρείου τοποθετεί εκεί μόνο παλαιά τεύχη ή μήπως τα καινούργια εξαφανίζονται γρήγορα;

Έπειτα από τα συνεχή παράπονα που δεχόταν από τους ασθενείς του στο ιατρείο ο Δρ. Bruce Arnoll από το Auckland της Νέας Ζηλανδίας αποφάσισε να διερευνήσει το γιατί διεξάγοντας σχετική έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν τον Δεκέμβριο.
(διαθέσιμη στο www.bmj.com/thebmj)

H έρευνα πραγματοποιήθηκε στο ιατρείο του.

87 περιοδικά τοποθετήθηκαν ανάμεικτα σε τρεις στοίβες στην αίθουσα αναμονής.

Ανάμεσα στα περιοδικά περιλαμβάνονταν ενημερωτικά περιοδικά όπως το Time magazine, the Economist, National Geographic, BBC History, αλλά και περιοδικά lifestyle με ειδήσεις για τη ζωή των σταρ.

Τα αποτελέσματα έχουν πραγματικό ενδιαφέρον.

Μετά από έναν μήνα τα 41 από τα 87 περιοδικά είχαν εξαφανιστεί.

Σε αυτά περιλαμβάνονταν και τα 15 πιο «κουτσομπολίστικα» περιοδικά, αλλά κανένα από τα 19 περιοδικά ενημέρωσης (the Economist, Time Magazine) δεν είχε εξαφανιστεί.

Συνεπώς, αυτό που προκύπτει είναι ότι η έλλειψη καινούργιων περιοδικών στα ιατρεία οφείλεται στην εξαφάνιση των περιοδικών, με τα περιοδικά lifestyle να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση σε σχέση με τις άλλες κατηγορίες.

doctor s office waiting room design 29453 1900 home design doctor s office waiting room design 29453 1900 on office

Τι να Κάνετε

Τα περιοδικά στο χώρο αναμονής του ιατρείου δείχνουν έμμεσα το ενδιαφέρον σας για τους ασθενείς σας, που συχνά μπορεί να κληθούν να περιμένουν αρκετή ώρα μέχρι να τους προσφέρετε τις υπηρεσίες σας.

Θα πρέπει να συνεχίσετε λοιπόν να τους τα προσφέρετε για να κάνετε πιο ευχάριστη την παραμονή τους εκεί.

Το κόστος όμως του συνεχούς ανεφοδιασμού μπορεί να είναι αρκετά μεγάλο, και αυξάνεται ακόμα περισσότερο λόγω της απώλειας των πιο πρόσφατων τευχών.

Μπορείτε λοιπόν, για να μειώσετε το κόστος να εφοδιάζετε το ιατρείο σας με παλαιότερα τεύχη «μη κουτσομπολίστικων περιοδικών», που παραμένουν στο ιατρείο.

Χρειάζεστε μια πιο επιστημονική προσέγγιση για το πώς πρέπει να είναι ο χώρος αναμονής του ιατρείου σας για να διευκολύνετε τους ασθενείς σας.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ασχοληθείτε με τον χώρο αυτό και θα επιμεληθείτε τις λεπτομέρειες διακόσμησης, τα κάδρα, τα φυτά, τον φωτισμό ή την ύπαρξη χαλαρωτικής μουσικής, αποσκοπώντας πάντα στην μείωση του πόνου, του άγχους και του στρες των ασθενών σας, μην ξεχάσετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο και για την επιλογή των κατάλληλων περιοδικών.

Όλα συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην ποιοτική αναβάθμιση της φροντίδας που προσφέρετε στους ασθενείς σας. Και αυτός πρέπει να είναι ο πρωταρχικός στόχος σας.

Δήμητρα Μαυρίδου
Assistant Editor-in-chief
www.MedicalManage.gr

Κατεβάστε τώρα το Application!

Με την περιήγησή σας στο medicalmanage.gr αποδέχεστε την χρήση cookies.