fbpx

Πλεονεκτήματα Μίσθωσης Αυτοκινήτου

Χρησιμοποιώντας τον όρο "λειτουργική μίσθωση" αναφερόμαστε στον τύπο μίσθωσης σύμφωνα με τον οποίο το αυτοκίνητο στη λήξη επιστρέφεται στην εταιρεία.

Η λειτουργική μίσθωση σημειώνει αλματώδη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, η μίσθωση αυτοκινήτου αποτελεί κύρια πρακτική για τις επιχειρήσεις αλλά και για τους ιδιώτες.

Πλεονεκτήματα Μίσθωσης Αυτοκινήτου

Σας παρουσιάζουμε τα κυριότερα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η μίσθωση, επιδιώκοντας να σας εξηγήσουμε τι ακριβώς είναι και να σας βοηθήσουμε στην απόφαση σχετικά με το επόμενό σας αυτοκίνητο.

• Μηδενική Εκταμίευση

Ο μισθωτής δεν χρειάζεται να εκταμιεύσει ποσό, όπως θα έκανε στην περίπτωση της αγοράς, το οποίο πλέον μπορεί να διατεθεί σε κάποια άλλη επιχειρηματική ή προσωπική δραστηριότητα.

• Χρήση Αυτοκινήτου Χωρίς Άλλα Κόστη

Ο μισθωτής χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο για όσο διάστημα έχει συμφωνήσει, χωρίς να επιβαρύνεται με κόστη, έκτακτα ή τακτικά, όπως ασφάλιση, service, ελαστικά, επισκευές, έκτακτες βλάβες, φροντίδα ατυχήματος, τέλη κυκλοφορίας κλπ.

• Εξοικονόμηση Χρόνου

Η εταιρεία αναλαμβάνει όλα τα διαδικαστικά που χρειάζονται σε όλα τα στάδια, από την αγορά του αυτοκινήτου έως την πώλησή του, συμπεριλαμβανομένων και όλων των απαραίτητων διαδικασιών σε ετήσια βάση, οι οποίες και απαιτούν ανάλωση αρκετού προσωπικού ή επαγγελματικού χρόνου.

• Οικονομικός Προγραμματισμός

Ο μισθωτής γνωρίζει εκ των προτέρων τι έχει να πληρώσει για το αυτοκίνητό του καθώς το μίσθωμα είναι σταθερό και προσυμφωνημένο. Έτσι δεν υπάρχει το ρίσκο σημαντικής απόκλισης από το αρχικώς προγραμματισμένο budget λόγω έκτακτων αναγκών π.χ. βλάβες, ατυχήματα κλπ.

• Αυτοκίνητο Αντικατάστασης

Στους σύγχρονους ρυθμούς ζωής, όπου οι υποχρεώσεις τρέχουν καθημερινά δεν υφίστανται πλέον το άγχος και η έγνοια της απουσίας μεταφορικού μέσου καθώς ο μισθωτής έχει πάντοτε στη διάθεσή του αυτοκίνητο.

Μίσθωση Μεταχειρισμένων

• Συχνές Αλλαγές Αυτοκινήτου

Στο πέρας κάθε συμβολαίου δύναται ο μισθωτής να αλλάζει αυτοκίνητο επιλέγοντας ένα καινούριο. Αυτό σημαίνει ότι θα οδηγεί πάντα ένα αυτοκίνητο σε εξαιρετική κατάσταση, με τις τελευταίες τεχνολογίες ασφάλειας και άνεσης.

• Δυνατότητα Επιστροφής ή Διατήρησης του Αυτοκινήτου

Ο μισθωτής, στο πέρας της σύμβασης, έχει την δυνατότητα να συνεχίσει τη μίσθωση του αυτοκινήτου του ή να το επιστρέψει στην εταιρεία και να επιλέξει κάποιο καινούριο.

• Δυνατότητα Μεγιστοποίησης Κέρδους

Οι εταιρείες μίσθωσης, λόγω οικονομιών κλίμακας, επιτυγχάνουν πολύ καλές τιμές αγοράς αυτοκινήτων και λοιπών υπηρεσιών, δίνοντας τη δυνατότητα στον υποψήφιο μισθωτή να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα τα οποία μπορεί να διαθέσει σε εναλλακτικές δραστηριότητες που επιθυμεί.

• Φοροαπαλλαγές

Στην περίπτωση του εταιρικού leasing, το μίσθωμα (και ως εκ τούτου ό,τι αυτό περιλαμβάνει) εκπίπτει, φορολογικά, 100%.

• Υπηρεσία Ειδικού Συμβούλου

Οποιαδήποτε στιγμή, κατά την διάρκεια του συμβολαίου, ο μισθωτής έχει δίπλα του έναν εξειδικευμένο σύμβουλο να τον καθοδηγήσει σε ό,τι αφορά το αυτοκίνητο.

Γεώργιος Παναγιωτόπουλος
Γενικός Διευθυντής LTR - RAC ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΑΕΒΕ (Executive Lease και Enterprise Rent-A-Car)

Χορηγός www.executivelease.gr 

 

Κοινοποιήστε το Άρθρο:


Κατεβάστε τώρα το Application!


Σεβόμαστε την Ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων