Home Διαχείριση Γιατί οι Γιατροί Μπαίνουν στο Στόχαστρο των Απατεώνων; Δείτε 4 Λόγους
Υψηλό Οικονομικό Εισόδημα Στόχος Απατεώνων

Γιατί οι Γιατροί Μπαίνουν στο Στόχαστρο των Απατεώνων; Δείτε 4 Λόγους

Οι πιο πολλοί γιατροί δεν τα πάνε πολύ καλά με τα οικονομικά, και αυτό ίσως οφείλεται εν μέρει στο ότι τα πανεπιστήμια δίνουν έμφαση στη διδασκαλία μαθημάτων σχετικών με την ιατρική ειδικότητά, αλλά τα Οικονομικά, αν υπάρχουν στο πρόγραμμα σπουδών, δεν τυγχάνουν της ίδιας προσοχής και επιμέλειας.

Είναι, όμως, μόνο αυτός ο λόγος που οι γιατροί γίνονται συχνά στόχοι καλοστημένων οικονομικών απατών;

Στο σημερινό άρθρο, θα ασχοληθούμε με αυτό το καίριο θέμα, με στόχο να αυξήσουμε την επαγρύπνηση σας για τους κινδύνους που κρύβουν οι «ευκαιρίες» που παρουσιάζουν διάφοροι «ειδικοί» με στόχο να σας πάρουν χρήματα, χωρίς στην ουσία να σας προσφέρουν τίποτα ή στην καλύτερη περίπτωση χωρίς να προσφέρουν μια υπηρεσία ίσης αξίας.

Σκεφτείτε: Μήπως κάποιοι «βλέπουν» στην πλάτη σας έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω «στόχους»;

1ος Στόχος: Υψηλό Οικονομικό Εισόδημα

Ο πιο προφανής λόγος που οι γιατροί μπαίνουν στο στόχαστρο των απατεώνων, είναι η φήμη που τους ακολουθεί, ότι δηλαδή είναι επαγγελματίες με υψηλό οικονομικό εισόδημα.

Βέβαια, στην Ελλάδα της κρίσης, αυτό δεν αληθεύει για όλους, καθώς το μέσο ετήσιο εισόδημα για έναν ειδικευόμενο ιατρό κυμαίνεται γύρω στα 30.000 ευρώ.

Ωστόσο, σε όποιο οικονομικό κλιμάκιο και να ανήκετε, στο άκουσμα της λέξης «ιατρός», οι επιτήδιοι φαντάζονται έναν παχυλό τραπεζικό λογαριασμό να τους καλεί… και φυσικά θα σκαρφιστούν την πιο απίθανη ιδέα, και θα βάλουν τα δυνατά τους για να μπορέσουν να έχουν ένα μερίδιο των χρημάτων που φαντάζονται ότι σας περισσεύουν.

2ος Στόχος: Μηδέν Χρόνος για Οικονομικά Ζητήματα

Η ιατρική είναι ένα λειτούργημα που απαιτεί πολύ χρόνο και κόπο.

Χρειάζονται 6 χρόνια σπουδές για το πτυχίο, 2 χρόνια για το αγροτικό, 2 – 4 χρόνια ειδικότητα… και για κάποιους ακόμα περισσότερα.

Σε όλα αυτά τα χρόνια οι γιατροί μαθαίνουν το επάγγελμά τους, δουλεύοντας πολύ σκληρά και μελετώντας συνέχεια.

Δεν είναι να απορεί κανείς, λοιπόν, που δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν και με τα οικονομικά θέματα, να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις και να συμβαδίζουν με την τεχνολογική πρόοδο σε τομείς που δεν αφορούν αμιγώς τον Ιατρικό κόσμο.

Και, όπως αναφερθήκαμε στην αρχή, αυτή η ελλιπής πληροφόρηση, δυστυχώς, ξεκινά από τα φοιτητικά χρόνια.

Γι’ αυτόν τον λόγο, θα παρατηρήσετε συχνά να σας προσεγγίζουν διάφορα άτομα, οικονομικοί σύμβουλοι, ασφαλιστές, που προθυμοποιούνται να σας προσφέρουν πολυτελείς παροχές, και να κάνουν εκείνοι όλες τις ενέργειες για εσάς, χωρίς εσείς να πονοκεφαλιάζετε με λεπτομέρειες και να χάνετε πολύτιμο χρόνο.

Αρκεί να καταθέτετε ένα x ποσό κάθε μήνα ή κάθε χρόνο.

Ακούγεται πολύ καλό, έτσι δεν είναι;

Και μια μέρα ανακαλύπτετε ότι κάποιος σας εκμεταλλευόταν, σας «έκλεβε» με τη δική σας συγκατάθεση…

3ος Στόχος: Έν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα

Ή με απλά λόγια, τα οικονομικά σάς φαίνονται κινέζικα.

Αυτό έρχεται ως απόρροια του προαναφερθέντος, ότι δηλαδή δεν υπάρχει χρόνος για να κατανοήσετε πλήρως τα οικονομικά ζητήματα.

Χρόνος ίσον Χρήμα

Αν, λοιπόν, σας εξηγούν μια οικονομική πρόταση με περίπλοκους όρους, ο στόχος δεν είναι να καταλάβετε, αλλά μάλλον το αντίθετο:

Στόχος είναι να σας μπερδέψουν και να πεισθείτε για άλλη μια φορά ότι τα οικονομικά δεν είναι το δυνατό σας σημείο, και καλύτερα είναι να μην ασχοληθείτε καθόλου και να το αφήσετε στους ειδικούς.

Στην πραγματικότητα, τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά.

Μπορείτε να μάθετε πώς να κάνετε σοφές επιχειρηματικές αποφάσεις, χωρίς να γίνετε γκουρού στα οικονομικά.

Χρειάζεται απλώς να μάθετε τα ουσιώδη, για να μπορείτε να ελέγχετε τι πραγματικά αξίζει και τι όχι.

Γι’ αυτό, αν κάτι δεν είναι κατανοητό, μην ντραπείτε να ζητήσετε να σας το εξηγήσουν με πιο απλούς όρους.

Αν δεν μπορούν, τότε ίσως τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα όσο δείχνουν…

4ος Στόχος: Υπερβολική Εμπιστοσύνη

«Μην ανησυχείς, γιατρέ! Εμείς, οι επαγγελματίες είμαστε εδώ για σένα! Ασ’ το πάνω μας… Εμπιστέψου μας και θα σε φροντίσουμε καλά, όπως εσύ τους ασθενείς σου.»

Είναι αλήθεια ότι οι ασθενείς σας εμπιστεύονται, και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό στη σχέση γιατρού-ασθενούς.

Αυτή η εμπιστοσύνη όμως, έχει χτιστεί βήμα-βήμα, έτσι δεν είναι; Και πριν σας εμπιστευτούν, σίγουρα έχουν πάρει μια δεύτερη γνώμη, για επαλήθευση… το γνωρίζετε αυτό.

Γιατί, λοιπόν, να μην κάνετε το ίδιο με τους επίδοξους συνεργάτες σας; Μη φοβάστε ότι θα σας κακοχαρακτηρίσουν με την ταμπέλα του «καχύποπτου». Όπως έλεγε και ο Ρήγκαν, «Εμπιστοσύνη, αλλά επαληθεύστε».

Συμπέρασμα

Σκοπός αυτού του άρθρου είναι να βοηθήσει τους ιατρούς να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο που διατρέχουν. Αν εμπιστεύεστε εύκολα, να θυμάστε ότι δεν θέλουν όλοι οι άνθρωποι το καλό σας. Είναι δική σας ευθύνη να “εμπιστεύεστε, αλλά να επαληθεύετε”.

Στο κάτω κάτω, δεν είναι τόσο δύσκολο να διαπιστώσετε οι ίδιοι ποια λύση είναι η καλύτερη για εσάς.

Στο internet, όπως και σε αυτό το site, υπάρχουν συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν στις επόμενες επιχειρηματικές σας κινήσεις.

Αντώνης Σακάλογλου, Σύμβουλος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης,
ΧΑΡΑΜΗ ΑΕ
www.MedicalManage.gr

 

Medical Management και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες, που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Αποδοχή Cookies Όροι Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων